Een alliantie tussen luxe en verantwoorde sieraden

Vanaf het begin was het altijd duidelijk dat ethische en duurzame praktijken een organisch onderdeel van het merk waren. Voor ons betekent dit een toewijding om ethisch en duurzaam zaken te doen en tegelijkertijd moderne en unieke ontwerpen te leveren die zijn gemaakt van materiaal van topkwaliteit.

IS Jewellery wordt vervaardigd onder de Responsible Jewellery Council (RJC)-certificering - 's werelds toonaangevende normbepalende organisatie voor de gehele sieraden- en horloge-industrie. RJC promoot goede productiepraktijken die het milieu en de personen in de hele toeleveringsketen beschermen. RJC is het enige ISEAL Full Member voor duurzame normen en praktijken in de juwelenindustrie. Hun Code of Practices-standaard sluit aan bij de 17 SDG's en de Tien Principes van de UN Global Compact.

Het vergroten van sociale verantwoordelijkheid is een belangrijk doel voor ons merk en wordt weerspiegeld in elk stuk van onze sieraden, waarbij 80% van het sterling zilver dat we gebruiken in onze duurzame stukken afkomstig is van gerecyclede oorsprong.

Onze duurzame inspanningen strekken zich uit tot onze verpakkingen, met gecertificeerde milieuvriendelijke kartonnen dozen en een handgemaakt premium etui om je sieraden te beschermen wanneer je ze niet draagt. We proberen ook het gebruik van karton en onnodig papier tot een minimum te beperken - dit betekent geen gedrukte e-mails, geen papieren catalogi, geen folders.

We hopen dat je met ons mee kunt op deze reis om te pleiten voor verantwoorde sieraden en elke dag het meeste uit onze creaties te halen!

ines santos fijne sieraden